5 rätters middag med Tareq Taylor

5 rätters middag med tillhörande viner, allt med inspiration från Italien! Fredag 23 mars 2018 kl 18-21, Juthbacka restaurang.

Tv-kocken, matskribenten och vinnaren av Kockarnas kamp 2017, Tareq Taylor, ställer sig vid grytorna och pannorna i köket och trollar fram en 5 rätters middag som kittlar smaklökarna. Vi får äta totalt 5 rätter och till dessa dricker vi goda italienska viner. Sommelier och författare Glenn Sundstedt berättar om vinerna vi får dricka.

5 rätters middag

Halstrad havsabborre med balsamicovinäger, pinjenötter, vitlök och mejram

Rostad kycklingconsommé med gnocchi, ballotine, semitorkad tomat och inlagd lök

Risotto med skogssvamp, Fontina och microörter

Lammrack med rosmarinbakad svartrot, panchetta och potatisgratäng, grillad och inlagd blekselleri samt Marsalasky

Citron och mascarpone-mousse med mörka bär, amaretto och italiensk maräng

Pris 55 € / peson.

Viner

Till de första fyra rätterna serveras 8 cl / vin / glas / rätt, till efterrätten serveras ett efterrättsvin, 4 cl. Italienska viner.

Pris 25 € / person / vinpaket

Anmäl dig i tid, det är begränsat med platser!