Jullunch

Vi dukar upp ett härligt, välsmakande julbord i herrgården. Det kommer att finnas följande att gotta sig i:

Grönsallad
Rödbetssallad
Sillsallad
Gravad lax
Gravlaxsås
Löksill
Hembakad jullimpa, smör

Julskinka
Senapsgräddsås
Kålrot- och morotslåda
Potatis
Ärter och plommor

Plommonkräm med vispad grädde

Utöver denna smakrika lunch kommer vi att få höra om julens seder och traditioner från inbjudna marthor, med Margit Aromäki i spetsen. Vi kommer att prata om julens maträtter, vad som dukats upp på borden under tidens gång. Vad har varit populärt, vad har levt vidare genom åren, vad bildar våra traditioner?

Vi kommer att låta trycka ett "Våra käraste julrecept"-häfte, detta häfte kommer alla som deltar i jullunchen att få med sig. Har du kanske ett recept som återkommer i din familj, jul efter jul? Kanske farmor har ett speciellt köttbullerecept som följande generationer anammat? Kanske mormor gjorde en helt sanslös god sillsallad? Morfar, var han en hejare på att baka jullimpor? Eller kanske din mamma eller pappa har ett unikt jul-recept du tycker att övriga kunde få ta del av? Då är du välkommen att lämna in detta/dessa recept till oss, så sammanställer vi dem till detta juliga häfte!

Kontakta Mikaela om ni har frågor, hit kan ni också skicka era recept: mikaela.smedinga@juthbacka.fi. Du kan också ringa på tfn nr 050-4915556. Anmäl dig nedan.

Pris för jullunchen är 20 €.