Juthbacka, Evenemang

Sibelius gästar Topelius på Juthbacka

30
onsdag, 30 juni 2021
18:30 — 20:00

En soaré i gemensamma själslandskap.

En soaré var musiken möter litteraturen, östra Finland möter västra Finland, svenska möter finska och framför allt, vi får möta varandra!

En litterär musikafton med musik, recitation och samtal.

Jean Sibelius och Zacharias Topelius var dels samtida, men de träffades aldrig. Nu ordnar vi ett möte dessa stora män emellan, när Sibelius gästar Topelius på herrgården. Sibelius musik framförs av de världskända musikerna Jussi Makkonen på cello och Nazig Azezian på piano. Simon Häger reciterar och sjunger Topelius texter. Det blir en skön afton då själen äntligen fylls med live musik och recitation. Tillsammans åker vi på en resa i musikens och litteraturens värld, ledda av värden, och språkbron, Kaj Kunnas.

Kvällen inleds med en skål, för musiken, litteraturen, livet! Sen tar konserten vid och vi får luta oss tillbaka och njuta i 90 härliga minuter.

Du bokar biljett genom att anmäla dig här. Observera att det är olika anmälningsblanketter till de olika datumen! Begränsat antal platser. Biljetten kan du hämta ut i förväg från Juthbacka herrgård (ring tfn nr 050 - 491 5556 för att säkerställa att verksamhetsledaren är på plats). Du kan också betala biljetten när du kommer, gärna med kort. Pris 35 € per person, då ingår ett glas (alkoholfritt) bubbel.

koli 19 8 nazig jussi

Nazig Azezian, piano och Jussi Makkonen, cello.

Simon

Simon Häger, recitation och sång.

VARI KAJ 2

Kaj Kunnas, programvärd.

Varmt välkomna!

Soarén ordnas i samarbete med Nykarleby stad.

Flera datum för detta inlägg

Evenemanget har skapats den 06.05.2021 14:34, skrivet av Mikaela Smedinga