Evenemang, Juthbacka

Svampen - från skog till bord

10
tisdag, 10 oktober 2017
17:30 — 20:30

Önskar du att du visste mer om svamp? Att du skulle våga gå ut i skogen och plocka svamp? Hur tillreder man svamp egentligen? Vilken svamp kan jag äta? Måste alla svampar förvällas?

Frågorna kan vara många, då är denna kurs perfekt för dig! I två dagar får vi under ledning av hushållsrådgivare Solveig Backström från Marthaförbundet lära oss om denna delikata råvara, svampen. 

På måndag träffas vi strax innan kl. 17:30 utanför Juthbacka herrgård för att tillsammans ta oss ut till skogen. Ta med dig lämpliga kläder, gummistövlar, korg och svampkniv, går också bra med en rotsakskniv. Fram till skymningen plockar vi svamp.

På tisdag forsätter vi kursen på Juthbacka herrgård. Vi identifierar svamparna vi har plockat genom att gå igenom dem. Vi tillreder även svamp så vi kan smaka på den. Förr i tiden lades mycket utav råvarorna in i olika lag i brist på kylskåp, även detta ska vi lära oss.

Anmäl ditt deltagande i denna kurs genom att klicka på "Anmälan" här ovan i menyn, har du frågor är du välkommen att skicka mej till mikaela.smedinga@juthbacka.fi eller ring Mikaela på tfn nr 050-4915556. 

Avgift: 10 € per person för båda dagarna. Varmt välkomna!

 

mushroom 644347 960 720

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svampkursen ordnas som en del i Leader-projektet "Kan själv! Nya tappningar inom hantverk & hemlagat".

Remsan9

Flera datum för detta inlägg

Evenemanget har skapats den 21.08.2017 12:23, skrivet av Mikaela Smedinga