Tapahtumat, Juthbacka

Käsityökeskustelu - Luominen hopeasta

11
torstaina, 11 maaliskuuta 2021
18:00 — 19:15

Käsityökeskustelu on osa virtuaalista Käsityöfestivaalia 2021.

Keskustelu luomisesta hopeasta. Osallistujat ovat Pirjo Lakkapää ja Ru Runeberg.

Pirjo Lakkapää - neuloja ja korusuunnittelija.
”Kun elämä pakottaa kääntämään suuntaa, voi huomata päätyneensä unelmaan”.
Olen intohimoinen neuloja. Kun elämä yllätti minut, tyytyväisenä vuorotyötä tekevän kätilön, — se pakotti pysähtymään, mutta samalla myös tarjosi ajan uudelle, neulomisen rinnalle syntyneelle harrastukselle. Syntyi neulepodcast Villapesuohjelma ja sen vierellä tärkeäksi muodostui myös neuleyhteisö. Seuraava mutka matkassa kimposi minut opiskelemaan. Luovuus ja käsillätekeminen pääsivät valloilleen.
Pinjo design on syntynyt intohimosta käsillä tekemiseen. Inspiraation koruihin tarjoaa ihmiset, yhteisö, yhdessä tekeminen ja ystävyys — tahto elää ja olla käsityön keskellä, muiden käsillätekijöiden joukossa.
Pinjo design suunnittelee ja valmistaa hopeakorut sekä korusarjat käsityönä Oulussa, oman pohjalaistalon suojiin rakennetussa pajahuoneessa.

Keskustelu Pirjon kanssa on suomeksi.

IMG 6

Ru Runeberg - konstinriktade skulpturala, unika silverföremål
Konsthantverk som konst. Jag tänkte tangera hur mitt silversmide utvecklats från formgivning av bruksföremål till konst, och vad det inneburit för förändringar i mitt arbete och sätt att se på silversmidet som ett konsthantverk.

IMAGE8

Kun ilmoittaudut käsityökeskusteluun, alkaen 14.12.2020 kl. 9:00, tässä yllä saat lähempänä tilaisuutta linkki Zoom-huoneeseen, missä keskustelua käydään. Osallistumen on ilmaista.

Keskustelu on sekä suomen- että ruotsinkielinen.

Muut päivämäärät

Tapahtuma on luotu 10.12.2020 10:48, lähettäjä Mikaela Smedinga