Bröllopsfest på Tottesund herrgård

Bröllopsfest på Tottesund herrgård

10.6.2022

Kl. 18:00

Den 10 juni 2022 har det gått 130 år sedan Jean och Aino Sibelius gifte sig på Tottesunds herrgård. Detta uppmärksammar vi genom att se tillbaka på deras gemensamma liv, från det att dom träffades, förlovad sig (i smyg!), gifte sig och åkte på smekmånad. 

Medverkar gör musikerna Jussi Makkonen på cello och Nazig Azezian på piano, skådespelare Simon Häger och även Mikaela Smedinga. Konserten baseras på paret Sibelius brevväxling, i vilken de bland annat planerade sitt bröllop. Oftast var det så att Jean, som kom från ett finlandssvenskt hem skrev sina brev på svenska och Aino, som kom från ett finskt hem, svarade på finska. Häger läser Jeans brev och Azezian läser breven som Aino skrev, Makkonen och Smedinga fungerar som berättare.

Konserten börjar kl. 18:00 och beräknas vara slut vid 19:30. 

Du köper en biljett genom att klicka på "Anmälan" i vänstra spalten, välj rätt evenemang i listan. Du kan välja att köpa en biljett kallad "Bröllopsfest på Tottesund" eller så väljer du "Bröllopsfest på Tottesund med middag". I konsertbiljetten med middag ingår förutom konserten även en tre rättersmiddag, ingen mindre än bröllopsmiddagen som Sibelius bjöd på under bröllopet! Det blir laxsoppa till förrätt, rökt kött med rotsaker till varm rätt och Sibeliusbakelse till efterrätt. Under middagen bjuds även gästerna på ytterligare Sibelius musik av Makkonen och Azezian.

Bröllopsfesten ordnas i samarbete med Maxmo hembygdsförening.

Pris, Bröllopsfest på Tottesund, 40 €.

Pris, Bröllopsfest på Tottesund inkl. middag, 90 €.

Observera att det finns ett begränsat antal middagsbiljetter! Under konserten finns även en hörselslinga.Gå till "Evenemang"