Fågel Blå

Fågel Blå

8.6.2022

Kl. 18:30

Världspremiär på Juthbacka herrgård!

En extraordinär berättande konserthelhet får sitt uruppförande kommande sommar på Juthbacka herrgård! Vi önskar cellit Jussi Makkonen, pianist Nazig Azezian och en kammarorkester bestående av musiker från Vasa stadsorkester varmt välkomna!

Berättelsen om prinsen som förvandlas till en fågel är en gammal folksägen. Sagan om den blå fågeln utkom i en sagosamling i Frankrike redan på 1600-talet. 1893 skrev Topelius sin egen version av berättelsen i form av ett sagospel. Det är en betydligt mildare version än sin föregångare. Fågel Blå utstrålar teman som var viktiga för Topelius: humor, flickors och pojkars jämställdhet samt naturvård. 

Under kvällen får vi höra Fågel Blå -sagan på svenska, berättad av skådespelare Simon Häger. För sin spelmusik kända Jonne Valtonen har komponerat verket Fågel Blå som ett beställningsarbete till Makkonen och Azezian. Boken Lintu Sininen, och skivan som kommer med boken, publicerades på finska och engelska 2019. På skivan tolkar Makkonen och Azezian Valtonens verk, som solister för Vasa stadsorkester under ledning av kapellmästare James Lowe.

På samma gång som konserten nu ges på svenska för första gången har vi den stora glädjen att presentera den svenska översättningen av boken Lintu Sininen. Stiftelsen Juthbacka / Juthbacka kulturcentrum publicerar boken i samarbete med Lasten keskus.

Vid konserten deltar även kompositör Jonne Valtonen och illustratör Katri Kirkkopelto.

Du kan välja mellan att köpa en "Konsertbiljett" eller en "Konsertbiljett, special". I special-biljetten ingår konserten, ett exemplar av boken Fågel Blå, ett glas bubbel + mingelmat och möte med artisterna efter konserten, nere i restaurangen. 

Det finns ett begränsat antal platser. Du köper en biljett genom att anmäla dig, välj evenemanget här i spalten till vänster. Välj antingen "Konsertbiljett" eller "Konsterbiljett, special".

Pris, Konsertbiljett, 40 €.

Pris, Konsertbiljett, special, 79 €.

 Gå till "Evenemang"