Hääjuhla Tottesundin kartanolla

Hääjuhla Tottesundin kartanolla

10.6.2022

10 kesäkuuta 2022 on kulunut 130 vuotta siitä kun Jean ja Aino Sibelius menivät naimisiin Tottesundin kartanolla. Tämä tapahtuma on tietenkin huomioitava! Me teemme sen tutustumalla heidän yhteiseen elämään, miten he tapasivat, menivät salaa (!) kihoihin, menivät naimisiin ja lähtivät häämatkalleen. 

Osallistujat ovat muusikot Jussi Makkonen cellolla ja Nazig Azezian pianolla, näyttelijä Simon Häger ja myös Mikaela Smedinga. Konsertti pohjautuu Sibeliusten kirjeenvaihtoon, missä he muun muassa suunnittelivat häitään. Yleensä oli niin, että Jean, joka oli suomenruotsalaisesta kodista, kirjoitti kirjeensä ruotsiksi ja Aiuno, joka oli suomenkielisestä kodista, vastasi suomeksi. Häger lukee Jeanin kirjeet ja Azezian lukee Ainon kirjoittamat kirjeet, Makkonen ja Smedinga toimii kertojina.

Konsertti alkaa klo 18:00 ja päättyy klo 19:30. 

Ostat lipun klikkaamalla "Ilmoittauminen" tässä vasemmalla, valitse oikea tapahtuma listasta. Voit ostaa lippu "Hääjuhla Tottesundin kartanolla" tai sitten valitset "Hääjuhla Tottesundin kartanolla sis. illallisen".

Illallislippuun kuuluu konsertin lisäksi kolmen aterian illallinen, ei vähempää kuin sama hääillallinen, jonka Sibeliukset tarjosivat häissään! Alkurokana on lohikeitto, pääruoka on savustettua lihaa juureksilla ja jälkiruoaksi Sibeliusleivos. Illallisen aikana vieraat saavat nauttia myös Sibeliuksen musiikista Makkosen ja Azezian toimesta.  

Hääjuhlat järjestetään yhdessä Maksamaan kotiseutuyhdistyksen kanssa.

Hinta, Hääjuhla Tottesundin kartanolla, 40 €.

Hinta, Hääjuhla Tottesundin kartanolla sis. illallisen, 90 €.

Huomioi, että on rajallinen määrä illallislippuja tarjolla! Konsetin aikana on myös kuulosilmukka.

 Siirry "Tapahtumat"-sivulle