Restaurang

 

Restaurangen har plats för 150 matgäster.

Lunch vardagar kl. 11-14, övriga tider enligt överenskommelse.
Lunch till rabatterat pris för pensionärer vardagar kl. 12:30-13:30.
Säsongsöppet kvällstid under sommaren.

Herrgården fungerar som beställningsrestaurang, plats för 60 matgäster.
Restaurangen har gratis trådlöst internet.

Krögare:
Thomas & Maria Rönngård

  Juthasvägen 34, 66900 Nykarleby
  hotellrestaurang@juthbacka.fi
  +358 (0)44 230 0956

SOMMARMENY 3.7.2023 - 29.7.2023

Öppet kl. 16:00 - 21:00 (köket stänger kl. 20:30). Ej söndagar.

FÖRRÄTT

SKAGEN TOAST

Skagenröra med rostat bröd och sallad
Liten 8.00 €
Stor 16.00 €

FISKTALLRIK

Gravad lax, hovmästarsås, löksill, röktlax, skagenröra
malaxlimpa och sallad
14.00 €

 

 

HUVUDRÄTT

FRITERAD BLOMKÅL
Kummin friterad blomkål med sallad, djävulssylt
Stekt nypotatispytt
14.00 €

SCHNITZEL
Panerad kycklingschnitzel med grönpepparsås, stekta grönsaker
och fransk potatis
18.00 €

OXE
Oxinrefile biff (150g) med rödvinsås vitlökssmör
Stekta grönsaker och potatisgratäng
36.00€

RÖKT LAX
Rökt laxfilé, skagenröra, sommarsallad och nypotatis med picka-lakan
28.00 €

PASTA
Pasta med strimlad oxfile i krämig sås med parmesan
18.00 €

 

DESSERT

RABARBERPAJ
Rabarberpaj med vaniljglass

8,00€

PAVLOVA
Maräng lemoncurd vispad grädde färska bär

9.00€

 

TRERÄTTERSMENYER

Menyförslag I

Krämig rotsellerisoppa med kräftstjärtar och palsternackchips

Oxfilebiff med rödvinssås, vitlökssmör, wookade grönsaker och potatiskaka

Havtornsparfaite med mandelkaka

58 €

Menyförslag II

Dillgravad lax med pepparrotscreme, picklat äpple och sallad

Mörbrässerad oxytterstek med hemslagen bearnaisesås, stekta grönsaker och lantklyftpotatis

Sockerkanelpanerade fattiga riddare med vaniljcreme, kolasås och bär

42 €

Menyförslag III

Gravad abborre, inlagd stekt strömming och varmrökt lax med hembakt kavring

Långmörad grisnacke med mustig portvinsås, wookade grönsaker och potatisgratäng

Hemgjord chokladkaka med vispad jordgubbspannacotta

38 €

CATERINGMENYER

Menyförslag I

Rökt laxsallad med bröd

Kallskuren rostbiff med pepparrots creme fraiche, rostade rotsaker och potatisgratäng

Vaniljpannacotta med havtornssås

42 €

Menyförslag II

Grekisk sallad, bacon- och broccolisallad samt äpple- och valnötssallad

Mörbrässerad oxytterstek med pepparsås, stekta grönsaker och örtkryddad lantpotatis

Vitchokladcheesecake med jordgubbar

45 €

Menyförslag III

Räkcocktail med avokado och rhode islandsås

Långmörad grisnacke med pepparsås och stekta grönsaker potatis- och rotsaksgratäng

Äppelkompott med vaniljfärskost creme med havrecrunch

34 €

VINKÄLLARMENY

Meny I

Svartrot med hollandaise, forellrom, rökt ost och örtskott
André Delorme Cremant de bourgongne

Stekt röding med gräddstuvad grönkål picklade kantareller och smörpotatis
Diablo Golden Chardonny

Helstekt oxinrefilé, rödvinssås, potatis, västerbottenostkaka och bakade betor
Baron de ley reseva 2019

Citroncheesecake med lemoncurd, mandelcrumble och färska bär
Chateau d arche 2015

Meny I: 52 €
Vinpaket: 39 €

Meny II

Stekt fläsk med karamelliserad silverlök, picklat äpple och syrad potatispuré
Bestheim cremant d alsace brut

Bakad rotselleri med brynt smörsås, picklade kantareller och ruccolaskott
Leyda Las Brisas Pinot Noir

Lammfile med portvinssås, chèvrecrème, honungsbakad savoykål och timjanpotatis
Chateau Malvat 2016

Chokladterrine med blåbärsglass
Kossu Mustikka

Meny II: 60 €
Vinpaket: 35 €

« Vecka 24 »

Juthbacka Restaurang

Lunch må-fr kl. 11-14

I priset ingår sallad, varm mat, dessert, bröd, smör, dryck, kaffe eller te.
Pensionärsrabatt från kl. 12:30, 11 € (obs, endast om man äter på plats).
Även utkörning och take away, ring på tfn nr 044-230 0956 så packar vi färdigt.

VÄLKOMMEN

Juthbacka Lunchbuffé

Pris

Inga alternativ denna vecka
(G) Glutenfri
(M) Mjölkfri
(L) Laktosfri
(H) Låglaktos
(S) Sockerfri
(V) Vegetarisk