Restaurang

 

Restaurangen har plats för 150 matgäster.

Lunch vardagar kl. 11-14, övriga tider enligt överenskommelse.
Lunch till rabatterat pris för pensionärer vardagar kl. 12:30-13:30.
Säsongsöppet kvällstid under sommaren.

Herrgården fungerar som beställningsrestaurang, plats för 60 matgäster.
Restaurangen har gratis trådlöst internet.

Krögare:
Thomas & Maria Rönngård

  Juthasvägen 34, 66900 Nykarleby
  hotellrestaurang@juthbacka.fi
  +358 (0)44 230 0956

TRERÄTTERSMENYER

Menyförslag I

Krämig rotsellerisoppa med kräftstjärtar och palsternackchips

Oxfilebiff med rödvinssås, vitlökssmör, wookade grönsaker och potatiskaka

Havtornsparfaite med mandelkaka

58 €

Menyförslag II

Dillgravad lax med pepparrotscreme, picklat äpple och sallad

Mörbrässerad oxytterstek med hemslagen bearnaisesås, stekta grönsaker och lantklyftpotatis

Sockerkanelpanerade fattiga riddare med vaniljcreme, kolasås och bär

42 €

Menyförslag III

Gravad abborre, inlagd stekt strömming och varmrökt lax med hembakt kavring

Långmörad grisnacke med mustig portvinsås, wookade grönsaker och potatisgratäng

Hemgjord chokladkaka med vispad jordgubbspannacotta

38 €

CATERINGMENYER

Menyförslag I

Rökt laxsallad med bröd

Kallskuren rostbiff med pepparrots creme fraiche, rostade rotsaker och potatisgratäng

Vaniljpannacotta med havtornssås

42 €

Menyförslag II

Grekisk sallad, bacon- och broccolisallad samt äpple- och valnötssallad

Mörbrässerad oxytterstek med pepparsås, stekta grönsaker och örtkryddad lantpotatis

Vitchokladcheesecake med jordgubbar

45 €

Menyförslag III

Räkcocktail med avokado och rhode islandsås

Långmörad grisnacke med pepparsås och stekta grönsaker potatis- och rotsaksgratäng

Äppelkompott med vaniljfärskost creme med havrecrunch

34 €

VINKÄLLARMENY

Meny I

Sockersaltad marulkskind med syrlig äppelsallad och smörstekt malaxlimpa
Muros Antigos alvarihnho 2023


Bakad rödbeta med emulsion av västerbottenost, grönkålschips och rostade valnötter
Leyda Las Brisas Pionot noir 2023


Helstekt oxinrefile med rödvinsås, baconsylt, broccolini coctailtomat och örtbakad potatis
Tommasi Ripasso valpolicella 2021


Creme brulee med rabarberkompott och färska bär
Liselunds iscider Täppon

 

Meny I: 64 €
Vinpaket: 40 €

Meny II

Hjortfile carpaccio med balsamicosirap, pepparrotsmajonnäs, rostade pinjenötter och parmesan
Domaine Maire Cremant Millesime Brut 2016

Soppa på rostad morot med vitlök, ingefära, lufttorkad skinka från Jakobstad med kuvert bröd
Yoko Riesling organic 2024

Sjötunga med sandefjordsås, picklad fänkålsallad och duchesse potatis
La Chablisienne Chablis Le Finage 2023

Choklad mousse, mandelkaka, citruscurd och rostade hasselnötter
Nederburg the Winemasters Noble Late Harvest 2023

 

Meny II: 52 €
Vinpaket: 38 €

« Vecka 38 »

Juthbacka Restaurang

Lunch må-fr kl. 11-14

I priset ingår sallad, varm mat, dessert, bröd, smör, dryck, kaffe eller te.
Pensionärsrabatt från kl. 12:30, 11.50 € (obs, endast om man äter på plats).
Även utkörning och take away, ring på tfn nr 044-230 0956 så packar vi färdigt.

VÄLKOMMEN

Juthbacka Lunchbuffé

Pris

Inga alternativ denna vecka
(G) Glutenfri
(M) Mjölkfri
(L) Laktosfri
(H) Låglaktos
(S) Sockerfri
(V) Vegetarisk