Restaurang

 

Restaurangen har plats för 150 matgäster.

Lunch vardagar kl. 11-14, övriga tider enligt överenskommelse.
Lunch till rabatterat pris för pensionärer vardagar kl. 12:30-13:30.
Säsongsöppet kvällstid under sommaren.

Herrgården fungerar som beställningsrestaurang, plats för 60 matgäster.
Restaurangen har gratis trådlöst internet.

Krögare:
Thomas & Maria Rönngård

  Juthasvägen 34, 66900 Nykarleby
  hotellrestaurang@juthbacka.fi
  +358 (0)44 230 0956

SOMMARMENY

 

Öppet:

1-31.7.2022 kl. 16:00 - 21:00 (köket stänger kl. 20:30). Ej söndagar.

SALLAD

RÖKT LAXSALLAD
Rökt lax, creme fraiche, sallad, tomat, gurka och bröd
8 € lliten, 14 € stor

 

FÖRRÄTT

SKAGEN TOAST
Skagenröra med rostat bröd och sallad
8 €

BLOMKÅLSSOPPA
Krämig blomkålssoppa med baconcrisp och bröd
7 €

 

 

HUVUDRÄTT

HALLOUMI
Pankopanerad halloumi med tzatsiki, sallad och nypotatis-svamppytt
14 €

SCHNITZEL
Panerad kycklingschnitzel med citronremoulade, smörstekta grönsaker och fransk potatis
16 €

ROSTBIFF
Kallskuren rostbiff med krämig pepparsås, tomat-rödlökssallad och potatis-rotfruktsgratäng
26 €

RÖKT LAX
Rökt laxfilé, skagenröra, sommarsallad och nypotatis med picka-lakan
26 €

 

DESSERT

KLADDKAKA
Husets kladdiga kladdkaka med glass
8 €

RABARBER
Vaniljfärskostcreme med rabarberkompott, kolasås och krispigt havrecrunch
7 €

 

BESTÄLLNINGSMENY

Menyförslag I

Varmröktlaxsallad med dill creme fraiche och kuvert bröd
Oxinrefilébiff med portvinssås, vitlöks-persiljesmör stekta grönsaker och potatiskaka
Juthbackas dröm trifle (vaniljfärskostcreme, lemoncurd, brownie, färska bär)

Pris 48 €

Menyförslag II

Krämig blomkålssoppa med bacon crisp och hembakt bröd
Smörstekt abborrfile med dillhollandaise, morot och broccoli, potatis-selleripuré
Vaniljpannacotta med rabarberkompott

Pris 36 €

Menyförslag III

Kallrökt laxcheesecake
Dubbelmarinerad grisinrefile med gräddig konjaksås, rostade rotsaker och potatisgratäng
Vitchokladmousse med blåbärssås och kanelkex

Pris 34 €

VINKÄLLARMENY

Alternativ 1

Löjrom med friterad potatiscrisp, smetana och krispiga rödbetsgroddar
Bestheim Crémant d'Alsace Brut Premium

Mörbrässerat lamm med rödvinssky, timjanstekta äpplen, ugnsrostad morot och kålrabbipuré
Chateau Saint-Sernin Malbec de Calcaire 2016

Jessikas grillost med svartvinbärssylt och pecannötter
Marques de Caceres Satinela 2021

Chokladkaka med cointreau ganache, hallonsorbet och salt kolasås
St. John Commandaria

61 € / 35 € för vin

Alternativ 2

Confiterad griskind med portobello-västerbottenostrisotto och kvisttomat
Masi Camofiorin 2017

Rostad rödbeta med blomkålspuré, fetaost, brynt smör och rostade pinjenötter
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut

Oxfilébiff med rödvin-hallonsås, dragonsmör, broccolini, rädisor och saltrostad potatis
Hewitson Le Secateur 2019

Churrosfriterad chokladkola med hemgjord vaniljglass och kolasås
St. Stephans Crown Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2014

52 € / 39 € för vin

« Vecka 51 »

Juthbacka Restaurang

Lunch må-fr kl. 11-14

I priset ingår sallad, varm mat, dessert, bröd, smör, dryck, kaffe eller te.
Pensionärsrabatt från kl. 12:30, 9,00 € (obs, endast om man äter på plats).
Även utkörning och take away, ring på tfn nr 044-230 0956 så packar vi färdigt.

VÄLKOMMEN

Juthbacka Lunchbuffé

Pris

Inga alternativ denna vecka
(G) Glutenfri
(M) Mjölkfri
(L) Laktosfri
(H) Låglaktos
(S) Sockerfri
(V) Vegetarisk